Matlagning


Passar på att blogga lite bredvid spisen.. Håller på steker tjock, rökt korv i chilisås, kryddat med grillkrydda å vitlökskrydda. Håller på kokar nudlar till. Väldig budget mat.. Det här är väldigt enkelt å väldigt gott! Men jag måste ju säga att jag längtar till nästa vecka då det blir god mat å härliga efterrätter :D Kör lite budget nu när vi ändå blir borta 8 dagar.

Vill man vara fin - får man..... extrajobb

Jag har problem nu, stooora problem... Kom på att det kanske inte är så smart att klippa luggen när man ska åka utomlands, det går ju i å för sig att sätta upp den med en hårnål så man inte får en rejält taskig solbränna.. :) Men ändå, det blir ju ett extra jobb.. Är det sånt här som bevittnar att man är tjej..?! ;D Skulle haft kort hår, då hade man bara kunnat spreja upp luggen rakt upp så hade man löst problemet.. som Jedward.. Usch varför kom jag å tänka på dom, dom är ju som två ettriga flugor som surrar runt bara... nej, det är inte min typ av musik. Jag blir bara stressad å orolig i kroppen.

knock out!

Tjollahopp! Idag blev det visst en magproblemsdag, så det blev inget jobb. När jag var nästan framme så insåg jag att jag var tvungen att ringa å sjukanmäla mig. Men det gör väl inte så mycket, har haft mycket jobb nu sen jag bytte företag. När jag kom hem däckade jag i soffan å har nyss vaknat. Så det är väl nåt mystiskt barnvirus som har slagit till... Dom är inte å leka med dom där små liven, dom bär på massa otäcka virus å bakterier :)

Dagen börjar på att dra sig mot sitt slut

Snart måste jag krypa ner i sängen, upp tidigt imorgon å sticka iväg rätt långt bort på jobb.. Zzzzzznark. Men det blir säkert trevligt så det gör nog inte så mycket. Vill även passa på att tacka för det kommentarer som har trillat in, det gjorde mig glad så fortsätt gärna kommentera :) Oavsett vad, om det är så är ett hej bara så blir man glad för det. Å är det en dum eller smått elak kommentar så... ja, då har man lite till liv om man stör sig på nån man inte känner så då får jag skratta lite istället ;D

"å ja klipper till med saxen"


Var tvungen att kapa lite på håret, testade att klippa mig själv förra veckan men kände att jag ville ha bort mera. Så jag tog saxen å kapade 3-4cm till, tror att det blev rätt bra. Det får duga iallafall tills jag besöker en riktig frisör. Funderar nu om jag ska klippa luggen åxå, det ser snyggare ut så. Det är grymt skönt att få bort lite hästman iallafall!

Promenadskor & pressvecksbyxor?

Började tänka lite på åldern. Nästa år blir man 29, å det går ju så fort så snart är man 30. Det känns ju helt sjukt det! Jag känner ju mig som 20, å tydligen ser jag ut som det åxå.. Så jag funderar på om jag ska ljuga om åldern då jag fyllt 30.. Inte för att jag skäms för åldern eller har nåt större problem med det, utan för att ingen kommer tro på mig ändå... Kanske borde börja med promenadskor å pressvecksbyxor?

Snart..

..gamle vän, så ses vi igen...

Grått e flott ;)

Vilken grå dag det blev idag, men jag är lycklig ändå! :) Jag har bara en massa bra att se fram emot nu, å det bästa just nu.. Det är väldigt snart bara EN vecka kvar!! En vecka kvar till sol,bad,billig shopping å billiga drinkar :) Men mest bad å shopping, man vill ju faktiskt komma ihåg nåt av resan åxå ;D Gött å veta att det även finns pengar när vi kommer hem, båda har jobb så nu går allt som det ska igen!

Back on track

Kan vila å känna mig nöjd med att det två sista dagarna på arbetsveckan blev lyckade. Där jag blev uppskattad å hade riktigt trevligt. Fast det var väl egentligen inget fel på dagarna innan heller på ett sätt, hade kul med ungarna å dom trivdes med mig å det är ju mest för dom jag är där. Så jag är nöjd med det ändå. Skönt att vara tillbaka i arbetslivet igen, nu känns det som man tillför nåt igen. Går jag hemma för länge blir jag bara lat å börjar må dåligt. Så nej, jobb tack ;P

Falska människor... bläääää

Blev lite irriterad nu på morgonkvisten.. Fick nytt jobb å då passade min uppdragsgivare på att berätta vilken kritik jag fått från senaste jobbet. Dom gillade mig som person men jag tog för lite initiativ hade dom sagt.. Till mig gav dom mig beröm under veckan, vilka falska jävlar.. Jag sprang runt runt som en tok varje dag å tog initiativ.. Vet inte vad dom förväntat sig, att jag skulle läsa tänkar å ha koll på allt som jag varit anställd där i flera månader. Ändå var jag ärlig på en gång å sa att det blev lite yrigt första dagarna, speciellt då vi var 3st å skulle vara 4. Men dom sa att allt var bra... Men jag har fått bra kritik från andra ställen å blivit "beställd" så jag vet att jag gör ett bra jobb. Dom där var väl lite speciella då.. Idioter...

Där en sak tar slut, börjar någonting nytt..

Sista dagen idag med mina nuvunna små vänner.. Härliga barn! Å självklart får man ju favoriter, det går inte att komma ifrån. Även om man inte visar det.. 2 killar som jag hade kunna tagit med mig hem :) Den kontakt jag fick med 90% av dom här barnen efter 6 dagar har jag fått efter kanske två veckor med andra barn.. så det känns tråkigt att behöva byta ställe igen. Men så är det ju alltid. Men livet går vidare :) Å nu är det mindre än två veckor kvar till vi far till Bulgarien, DET känns overkligt.

Söndagar är sköna, inte tråkiga..

Sista dagen i vila för denna vecka. Imorgon ska jag tillbaka å träffa dom goa barnen igen! Det ska bli kul. Till på tisdag har jag jobb där får se sen om det blir nå mer. Så skönt å få jobb igen hur som helst. Man blir ju alldeles för slapp när man bara är hemma.. Nu ska jag gå å ta mig en stor kopp med kaffe å piggna till lite.

Billetten er her!


Nu har biljetten kommit.. Bara två veckor kvar nu, sen far vi! :)

Slut som artist

Å herre vad schleten jag är i kroppen nu.. Tror jag gjorde av med all energi idag precis lagom till jag kom hem.. Ja jag vet att jag klagar men nu är jag verkligen trött, å har parkerat mig i soffan å här blir jag kvar nu ett tag.. Längtar till man har kommit in i det här igen så man orkar med allt stöj. Snarkelisnark på er nu för ett tag...

Kaffe, men fel kopp


Dricker morgonkaffe, men det stämmer inte med koppen.. När vi får normal ekonomi igen ska jag gå in i en souvernir-butik (oj oj oj ursäkta stavningen här...) å köpa mig en kopp med norsk flagga bl.a. :) Skönt med ett land som inte låter rasisterna ta flaggan, som dumma, dumma, lilla Sverige..

Idag är en bra dag

En riktigt bra dag. Bergochdalbana är mitt liv i ett nötskal.. Igår var allt i botten kändes det som, idag ändrades allt. Fick mitt första uppdrag från Jobzone, och inte nog med det så blir hon sjukskriven till nästa vecka hon som jag är vikarie för. Så nu har jag jobb på samma ställe till nästa vecka, kanske längre. Inte för att jag önskar folk att bli sjuka.. men ja, jag tror att jag blir förstådd på rätt sätt :) Känns hur som helst så jäkla bra att vara tillbaka i jobb igen :D Har busat med barnen hela dagen idag, å det har varit en riktigt bra dag.

Eftertänksamhet

Med lite eftertanke så var inte allt av ondo som hon sa.. Kom på att hon faktiskt sa en del goda saker kring mitt sätt att föra ett samtal. Vilket gjorde att hon trodde att mina dåliga resultat av intervjuer jag varit på måste bero på att det alltid funnits någon annan som vunnit över mig på grund av längre erfarenhet.. Ja, se där. Jag som nästan helt hade gett upp tanken på intervjuer för jag trott att jag framställde mig dåligt. Men jag har lite ny vägar nu att hitta fram till ett jobb så nån gång ska det väl lyckas. Synd bara att Adecco misste mycket av deras jobb när jag hade flirtat in mig där så bra å alltid fick samtal när det kommit in jobb. Nu blir det lite mer kruxigt.

Går det inte bra, så går det dåligt..

Ja det här var ju åxå en dag som Gud glömde.. Men det verkar ha ordnat sig till slut ändå. Först på möte med en tant som hade allt emot bemanningsföretag som man kan ha. Nej då, för det är ju bättre å sitta på röven å göra ingenting än att jobba på olika ställen 3-4 dagar i veckan. Men är man svensk å van att inte få så mycket tillgång till jobb så är man jävligt glad att få jobba på 5 olika ställen i månaden för att få lön iallafall. Å jag har sett delar av Oslo jag annars aldrig hade vistas i, erfarenhet av så många olika arbetssätt, så vart ligger det dåliga i det? Sen skulle man sätta in pengar men då var kronan så jäkla låg nu så att dom snodde 30 procent av pengarna.. Men jag var ju tvungen att få in dom på kontot ändå. Men det verkar lösa sig nu ändå, för nu. Så man kan väl slappna av i några veckor till nu då..

Kämpa kämpa, får man göra nåt annat..

Måndag morgon.. Å tråkigt grått ute. Ska iväg på lite ärenden snart, sen kolla om Adecco har nå jobb.. Troligtvis inte så det blir nog att säga upp sig där snart/nu. Så får man ut nästa års semesterersättning åxå. Om dom inte har kommunens jobb så har dom knappast några jobb alls, å det märks åxå... Skittråkigt att dom skulle klanta sig. Får komma upp med en annan plan om inte jobbzone hör av sig heller, men jag har lite på gång får se hur väl det lyckas. Idag hoppas jag iallafall på att kunna köpa hem kaffe, jag har varit sugen på det varje morgon i en vecka nu, starkare grejer än snus det! ;) Så nu MÅÅÅÅSTE jag ha kaffe...

Kvällsmat


Den här läckerheten bjöd min sambo mig på igår kväll, den är värd att dokumenteras. Hamburgare med bröd stekt i vitlök så det blev som vitlöksbröd. Och på hamburgaren ost å ketchup. Gudagott var det.

Lite morgonaktivitet..

Det får fart på energin..

Innan åtta på en lördag...

07.35, är inte det lite väl tidigt att vakna på en lördag.. Återstår att att se vad den här dagen har att erbjuda, jag ska iallafall ut på promenix.. Har inget vettigt å skriva nu känner jag för huvudet har inte kommit igång än, så jag får återkomma lite senare.. Lite frukost kanske..

Ännu en blyertsteckning

Då var jag färdig med den andra teckningen, en bild på min brorsas dotter. Nu kanske man kan ta det lite lugnt ett tag från tecknandet :)
På bilden: Lovisa

Promenera mera

Tog mig en promenad idag igen, lite väl oförberedd för det varma vädret för jag fick dricka vatten som en tok i början. Lite yrig men sen så blev det bättre. "Bara" 7km idag så det får bli en längre imorgon. Ska försöka få med sambom då åxå men han har lagt sig lite på latsidan igen.. men han har lovat att följa med imorgon så jag får väl knuffa iväg han i värsta fall. Det är ju skööööönt att vara ut å gå. Snart är det ju vinter igen å då ska jag bara luffa på inomhus. Får väl skaffa mig ett motionsband då istället.

Sunny Beach


Läääängtar nu. Känns nästan lite overkligt att vi ska åka iväg. För det var så längesen nu som jag bokade en egen resa. Nästa vecka kommer biljetten :D 3 veckor kvar på måndag, skönt ska det bli!

Sängen full..


Så här ska man vakna på morgonen.. med två hårbollar i sängen :) God morgon från Oslo säger vi!

Det börjar gå åt rätt håll.

Det blev ingen promenad igår å igen idag. Trots det har jag fått fart på förbränningen tack vare mina vansinnespromenader, å gått ner 3kg av mina 6kg som jag klantigt lyckades gå upp. Så imorgon blir det promenad oavsett väder, man har väl regnställ. Ska jag alltid förbli en jojobantare... hur svårt ska det vara att hålla vikten egentligen? Men nu ska jag krypa ner i sängen. Kanske man ska börja på en ny teckning imorgon, om man inte får jobb då. Man kan aldrig veta, det är det som är det fina med bemanningsföretag :P

Blyertsteckning


Färdig med en av mina två beställningar.. Bebis var svårt att rita :) Har aldrig gjort det innan så det var en ny erfarenhet.

Jobbzone

Skoj med regn.. jag undrar vad det är för ett regnhål man har flyttat till :) Känns som det regnar å är soligt varannan vecka ungefär. Fast det kanske kan vara lite skönt det åxå så man slipper svettas ihjäl varje dag. Har nyss kommit hem från intervju på Jobbzone. Tog kort på mig gjorde dom när jag hade anmält mig i receptionen, det var jag inte beredd på. Men nu är det väl som när man var hos Adecco första gången, det är väl bara att vänta å se om dom ringer om jobb. Det borde väl inte vara några problem, men ibland så babblar jag på bara å kommer på efteråt att det kanske inte lät så bra :) Vet inte om det är nåt nervöst beteende som kommer fram där, ändå så känner jag mig inte så nervös när jag sitter sådär på intervju. Men det klart att lite spänd är man väl, för man vill ju att det ska gå bra.

Se mig, se mig... bara mig


Fingubben :) Det här är katten som behöver ALL uppmärksamhet jämt.. Han lade sig över mina teckningspennor nyss för han vet att jag inte kan vara go med han om jag sitter å tecknar.. hehe Han är kul den katten.

Mitt Carl Berner

Här trivs jag, det är som en eget litet minicentrum.
Å grönt å fint, mysiga promenadställen finns det lite här å var runt omkring.

Promenix, yes pix

(Upptäckte just en skum grej.. bilden är ju spegelvänd.. Har aldrig tänkt på det innan, men det kanske blir så när man vänder på kameran med mobilen som man kan göra å ta en bild på sig själv.. Väldig skummelt...)
Då har jag varit ute på promenad. Härligt att vara ute å gå i dom här områdena, jag gillar att det är så grönt överallt i Oslo. Tänkte bjussa på några promenadbilder..

Långpromenad i regnet

Idag var vi ut på en rätt lång promenad, hade tänkt gå till hamnen å tillbaka men jag lät J välja vägen så det blev visst en liten extra runda när vi gick tillbaka på en annan gata istället för att gå tillbaka samma väg. Å så var det avstängt på ett ställe så vi fick gå tillbaka å ta en annan väg. Nästan 1,7 mil blev det innan vi var hemma igen, så kroppen var helt slut :) Men det var bra skönt när man satte sig i soffan efteråt. Det småregnade hela tiden åxå så man höll sig rätt avkyld.. Men det var en bra promenad, härligt att slita ut sig lite. Har fått tillbaka benmusklerna igen å konditionen. Det känns skönt :)

Blyertsteckning


På bilden: Frost

Blyertsteckning

På bilden: Min sambo

Pärlplattor är inte bara för barn.. :)


På färjan

Jag & Jocke

Miniatyrer får väl duga

Har tydligen kommit på hur man publicerar bilder med mobilen nu.. Dock bara miniatyrer men alltid nåt :)

Oslo

Ett mysigt nyfunnet ställe i Oslo.

Morgonstund har hår i mun.

Ja det gick väl bra det där. Fick komma in på intervju iallafall till veckan. Nu hade jag tänkt mig en promenad, har sovit som en stock i natt så nu känner jag mig rätt däckad.. Sen ska jag städa å fixa till innan Jockes föräldrar kommer å hälsar på. Är inte så mycket å städa för det ser rätt bra ut sen förra helgen, men det finns alltid nåt att plocka.. å dammsuga. Väldigt tjockt på moln idag, hoppas på att dom försvinner sen. Nej, nu måste jag upp å leta fram lite frukost.

Jobbzone

Registrerade mig i Jobbzone i måndags, ett annat bemanningsföretag som åxå har barnehage-jobb å antagligen kommer att ta över Adecco's tidigare jobb sen dom tappade kontraktet med Oslo kommun. Idag hade det ringt en tjej från Jobbzone till mig, precis när jag laddade min mobil.. Å sen skickat sms att hon gärna ville komma i kontakt med mig. Så det första jag gör imorgon är att ringa tillbaka dit, å hoppas på att jag får komma dit på ett möte. Dom har inte lika mycket info på deras hemsida som Adecco har så jag har ingen aning om hur det funkar hos dom, men jag hoppas på att få komma dit så jag kan ta reda på det. Hoppas på att det här kan leda till nåt bra :)

Morgonprommis avklarad.

I morse skuttade jag upp halv åtta å drog iväg på morgonpromenad. För en gångs skull så var det 19 grader ute så det var inte så tokhett som det har varit den senaste tiden. Lite skönt att ha det så ibland åxå när man är ute å går. Gick ner till Aker Brygge å hem igen. Tog ca 1,5 timme å det blev väldigt exakt en mil. Lite småmör i benen när man kom hem, men det har gått över nu. Tog en ny väg ner så jag ska sätta in lite bilder som jag har tagit på vägen, bara mobilen är färdigladdad.

Det var en spark i ändan som behövdes..

Har försökt att klura ut ett sätt att kunna lägga in bilder på genom mobilen. Men det verkar inte fungera så jag är tvungen att använda en dator till det. Tråkigt eftersom jag tänkte det kunde vara kul att lägga in lite bilder på bloggen från Bulgarien, men då får jag publicera dom när jag kommer hem istället. Har fått en rejäl spark i arslet när det gäller promenader sen vi var ute å gick i helgen. I morse tog jag en timmes promenad å ikväll blev det åxå en timme. Underbart skönt! Siktar på en längre morgonpromenad imorgon. Det är tur att det finns många olika håll att gå åt här så det inte blir så enformigt. Så nu ska "magan" bort innan vi åker till Bulgarien! :)

Mycket gjort.

Då har vi haft besök i helgen, dom åkte hem igår. Kul men hektisk helg :) Det hann bli en promenad i centrum, till slottet, kolla regeringskvarteret, botaniska hagen, hamnen/Aker Brygge, Vigelandsparken, Holmenkollen, å en liten båttur med färjan runt några öar. Inte konstigt man var trött igår, betydligt piggare idag. Sen när dom hade åkt tillbaka till Sverige for jag iväg å hämtade mitt pass, så nu är det fixat. 5 veckor kvar å sen lyfter vi! :D

RSS 2.0