Min bitska lilla piraya..

Idag har jag gjort en halvtokig sak.. Jag var å köpte mig en epilator.. Jo jag vet att den NOPPAR håren.. Även därför jag tog den allra billigaste ifall att jag skulle vilja slänga den åt h...... efter några sekunder. Men jag var bara tvungen att testa. Liten, söt, rosa och vit.. Men! Låt inte utseendet lura er, hon bet tag som en fullvuxen piraya! =/ Min första tanke:"Skit, nu har jag slängt bort pengar på ingenting". Men jag är inte den som ger upp i första taget så jag gav den lilla pirayan en chans till, och det visade sig att man blir bedövad efter en kort stund och då var det bara att köra på. Men sen fick man ju göra om samma procedur på andra benet. Fast nu känner jag mig rätt nöjd, benen har fått nån lättnande len känsla övet sig. Tror vi kan komma överrens ganska bra pirayan å jag, förhoppningsvis dröjer det innan man behöver göra om det. Men jag tänkte att man inte det låter det gå alldeles för långt borde det inte göra lika ont ??

Mitt i flytten

Då är vi igång med flytten. Hittills har vi bara flyttat per trikk och fot. Ska anlita en flyttfirma på fredag då den stora flytten sker. Måste säga att det finns vissa skillnader mellan Sverige å Norge som jag verkligen gillar, och naturligtvis även saker jag inte gillar åxå. Men nu tänkte jag bara fokusera på dom bra sakerna. För det första:

ÖVERTAGANDE AV LÄGENHET (NORGE) * Först ett kontraktsmöte där man först får läsa igenom kontraktet i lugn och ro. Sedan läser man igenom det tillsammans med ens uthyrningsmäklare ifall att det skulle vara något som är oklart. Sedan kan man tryggt skriva på.
* När man sedan ska få nycklarna möter man upp uthyrningsmäklaren vid nya lägenheten å man går tillsammans igenom vilka eventuella skador som finns, eller annat som kan vara bra att veta. Alltså även då kan man tryggt skriva på att man fått nycklarna och bli redo för att flytta in. Man behöver inte själv ansvara för att man upptäckt alla skavanker så man slipper står för det sen ifall att det inte finns med på pappret. ÖVERTAGANDE AV LÄGENHET (SVERIGE)
* Man möter upp en vaktmästare som antagligen var på annat jobb innan så han kommer att dyka upp stressad å flera minuter efter att man själv kom till platsen. Sen får man stressat läsa igenom kontraktet utan att egentligen veta vad man skriver på. Själv får man försöka hitta en massa fel på lägenheten trots att man inte har nån utbildning för det å inte har ett tränat öga att se sånt självklart. Sedan skriver man på kontraktet och att man fått nycklarna och får bara hoppas på att det blev bra.

Nu kan det ju möjligen vara så att det är för att det är en huvudstad som gör dom här skillnaderna. Det kanske är lika i Sthlm, det kan jag inte uttala mig om. Kan bara jämföra med mindre orter i Sverige där jag bott.
En annan grej jag tycker är bra är att uthyrningsmäklarna går in å ansvarar för kontot till elen under den tiden lägenheten står tom. Så man slipper riskera att man kommer till en mörk lägenhet utan el ifall att elbolaget inte skulle ha satt igång det.
Båda dessa exemplen från Sverige är självupplevda.. Elen hann vi dock få samma dag som inflytt som tur var..

Ny lägenhet-check!

Jag har varit så osynlig som man kan bli den senaste tiden.. Mest för att vi har varit på jakt efter lägenhet senaste månaderna. Tänkte vi skulle hyra privat å få ner hyran rejält, å komma ut lite i naturen. Men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss.. 99% av alla som hyr ut privat hyr ut en lägenhet under sitt eget hus, å vi kände att det inte riktigt passade oss.. vill inte flytta hem till mamma å pappa igen, lite så.. Så vi bestämde oss för att fortsätta hyra av våran nuvarande hyresvärd, å där fick man ju den servicen man förväntat sig :) Snabb info om en lägenhet, snabb visning, å idag skriver vi kontrakt. Så nu ser man fram emot att flytta in till nya lägenheten, tror den blir så mysig!

RSS 2.0